اعلام حریق مدارس

اعلام حریق مدارس

مشاوره و انتخاب بهترین سیستم اعلام حریق جهت مدرسه

متاسفانه عدم توجه به لزوم پیشگیری و پیش بینی خطر حریق و اعلام حریق مدارس باعث شده است سالانه شاهد اخبار جانسوز و جانگدازی از بروز حریق ، با به کام مرگ کشیده شدن دانش آموزان کشورمان در طعمه حریق باشیم.

سیستم اعلام و اطفا حریق در مدارس یکی از مهمترین و اصلی‌ترین تجهیزاتی است که هنگام تاسیس مدرسه باید در نظر گرفته شود. مدیران باید مراقب سلامت دانش‌آموزان و پرسنل باشند، همچنین اشیا و مدارک ارزشمندی هم وجود دارند که باید حفاظت شوند. بنابراین نصب سیستم اعلام حریق برای مدرسه ها تا حد زیادی خطرات را کاهش می‌دهد. البته مدل سیستم و طرز کار آن هم مهم است و باید مناسب‌ترین را تهیه کنید.
از این‌رو ما در این مطلب از وبلاگ تکنوآوا قصد داریم به شما بگوییم که هنگام خرید سیستم اعلام حریق برای مدارس به چه نکاتی دقت کنید و آن را چگونه نصب کنید. در ادامه همراه ما باشید.

خوشبختانه در این راستا سازمان آتش نشانی قوانینی را تدوین کرده و در بسیاری از نقاط کشور شاهد اجرای این قوانین هستیم، به امید روزی که تمامی مدارس ما ایمن و به دور از خطر باشند.

انواع سیستم اعلام حریق برای مدارس

1. سیستم های متعارف

این سیستم‌ها یک راه‌حل مقرون به صرفه را برای تشخیص حریق ارائه می‌دهند و به چندین منطقه تقسیم می‌شوند. هنگام فعال شدن آلارم، هشدار آن بخش به کار می‌افتد و فرد منطقه را تشخیص می‌دهد. ولی مشکل این است که قسمت دقیق را مشخص نمی‌کنند و برای رسیدن به آن باید به صورت دستی وارد عمل شوید.

2. سیستم های آدرس پذیر

این سیستم برخلاف سیستم قبلی، شما را به یک منطقه هشدار اعزام نمی‌کند. بلکه دقیقا ردیاب فعال شده را پیدا می‌کنید و سریعا می‌فهمید چه چیزی باعث آتش‌سوزی شده است. این مورد بیشتر مناسب مدارس بزرگتر یا مدارسی است که ساختمان پیچیده‌تری دارند. درست است که به عنوان سیستم اعلام حریق مدرسه گران است، ولی مزایای بیشتری دارد.

3. سیستم بی سیم

قیمت این سیستم از مدل سیمی گران‌تر است، ولی مزایای بیشتری را در اختیارتان می‌گذارد. مثلا با آن انعطاف پذیری بیشتری خواهید داشت و خیلی راحت‌تر نصب می‌شو و البته به دلیل حذف سیم‌ها نیز هزینه‌هایتان کم می‌شوند. به علاوه، دیگر هیچ سیمی بین تجهیزات تا صفحه کنترل مرکزی وجود ندارد و برای چک کردن کابل‌ها نیازی به آزمایش‌های بلند مدت نیست. اما نکته قابل توجه اینکه، هنگام خرید سیستم اعلام حریق برای مدرسه، حتما به مدل و نوع باتری دقت کنید. این سیستم به باتری‌های قوی نیاز دارد تا به طور مداوم خراب نشوند و به اصطلاح شارژ خالی نکنند.

                                                                                 

ضوابط اعلام حریق در ساختمان مدراس

طبق ضوابط سازمان آتش نشانی کلیه مدارس به غیر از مدارس کوچک یا تک طبقه با کمتر از 160 دانش آموز باید به سیستم اعلام حریق مجهز شود.

به طور معمول برای اعلام حریق مدارس دسته سیستم L4 یا L5 مناسب دیده می شود اما نظر قطعی را جع به نوع و طراحی سیستم کشف و اعلام حریق را باید مقام مسئول اجرایی یا بالا ترین مقام ایمنی اعلام نماید.

انواع تجهیزات برای اطفا حریق در مدرسه

1. سیستم اطفا حریق اسپرینکلر

نوعی سیستم برای تامین آب مورد نیاز جهت اطفا حریق می باشد

آب‌پاش‌ها قسمت مهمی از هر سیستم هستند. وقتی آب‌پاش آتش به درستی کار کند، می‌تواند از سرایت آتش به قسمت دیگری از ساختمان جلوگیری کرده و خسارات ناشی از اموال را تا حد زیادی کاهش دهد.

2.کپسول آتش نشانی

وجود مهارکننده آتش در سراسر مدرسه می‌تواند از گسترش آتش سوزی‌های کوچک جلوگیری کند. ولی در صورت آتش‌سوزی کوچک، داشتن یک کپسول آتش نشانی به نجات جان انسان‌ها کمک کرده و از خسارت‌های مالی سنگین جلوگیری کند..

3.  مهارکننده آتش 

امروزه دستگاه‌های مهار آتش وجود دارند که برای سیستم اطفا حریق مدارس بسیار مناسب هستند. سیستم‌های مهار آتش ممکن است در آشپزخانه مدارس، آزمایشگاه‌ها و مکان‌های دیگر با خطرات خاصی مورد نیاز باشند. اگر مدرسه شما دارای یک رستوران باشد که مقادیر زیادی غذا تهیه می‌کند، احتمالا در آنجا هم باید نصب شوند. بسیاری از مدارس دارای آزمایشگاه‌هایی با مواد شیمیایی خطرناک هستند. این آزمایشگاه‌ها برای خاموش کردن آتش ممکن است به سیستم های مهار آتش نیاز داشته باشند.

 

نکات مهم در نصب سیستم اعلام و اطفا حریق در مدارس

1.پشتیبانی 24 ساعته: در بیشتر مدارس، کارکنان پس از ساعات کاری به خانه‌هایشان رفته و کسی در این مکان نیست که مراقب تجهیزات و خطراتی مثل آتش‌سوزی باشد. در نتیجه ترکیب یک دوربین مداربسته برای مدرسه با اعلام حریق 24 ساعته، شرایط خیلی خوبی برای کنترل از راه دور را پدید می‌آورد.

در این صورت شما خیالتان راحت است و می‌توانید از راه دور تنظیمات را تغییر دهید. علاوه بر این، حتی اگر بچه‌ها در مدرسه باشند، باز هم شما با چک کردن دوربین قادر خواهید بود آنها را به امن‌ترین خروجی هدایت کنید

2.آمادگی برای شرایط اضطراری: بهتر است پس از نصب سیستم و به منظور آمادگی بیشتر، با دانش‌آموزان تمریناتی را داشته باشید تا آنها از اقدامات اضطراری آگاه شوند. این فقط برای دانش آموزان نیست، بلکه فرصتی برای آموزش کارکنان هم محسوب می‌شود تا بدانند چگونه واکنش مناسب نشان دهند، طریقه استفاده از کپسول چطور است و چگونه دانش‌آموزان را از محل خارج کنند.

3.شما باید به این نکته توجه داشته باشید که خرید بهترین سیستم اعلام و اطفا حریق برای مدرسه کافی نیست، بلکه نیاز است که سیستم به طور مداوم چک شود تا مشکلی در عملکرد آن به وجود نیاید. بنابراین هر چند مدت یکبار تجهیزات را تمیز کنید و آنهایی که در مناطق مرطوب هستند را بررسی نمایید. زیرا رطوبت بر آنها تاثیرگذار است. همچنین چک کنید که باتری‌ها سالم هستند و منبع تغذیه پشتیبان به خوبی عمل می‌کند.

4.بررسی خروجی‌ها: دسترسی به یک سیستم امنیتی یکپارچه باید آسان باشد و هر نقطه خروجی باید به وضوح قابل مشاهده و شناسایی باشد تا اطمینان حاصل شود که همه به سرعت و ایمن از آن خارج می‌شوند. پس باید علاوه بر نصب سیستم اطفا حریق در مدرسه، مطمئن باشید که راه‌های خروج مناسب هستند و در هنگام خطر به دانش‌آموزان کمک می‌کنند.

برای مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر با شماره درج شده در سایت تماس حاصل فرمایید -کارشناسان شرکت مهندسی آتش مهار خلیج فارس پاسخگو شما می باشند.